CHP Lideri’nin Demokrasi Anlayışı: İstanbul’da «TEK» adayla seçime gitmek!


Atalardan miras bir deyim vardır: Dinime söven bari müslüman olsa… Antidemokrasiden yakınan bari demokrat olsa… Bütün Dünya demokratları birleşmeli, birleşmeli de; Parti Hükümdarı demokrat olabilseydi, İstanbul İl Kongresinde Tek adayla seçim değil, dayatmadır. Seçim, en az iki aday arasında yapılır. Demokrasinin olmazsa olmazı çok adaylı seçimdir.

***

DÜNYANIN BÜTÜN DEMOKRATLARI BİRLEŞİN

+©Erol Erdoğmuş.

OLAY

CHP Hükümdarı Kılıçdarzade Kemal Bey; “21. yüzyılda otoriter rejimlerin güç kazandığı bir ortamda yeni bir söylemle ortaya çıkmak gerek, ‘Dünyanın bütün demokratları birleşmek zorundadır’ “ buyurmuş. (Hürriyet, 15 Şubat 2020)

Atalardan miras bir deyim vardır: Dinime söven bari müslüman olsa… Antidemokrasiden yakınan bari demokrat olsa… Bütün Dünya demokratları birleşmeli birleşmeli de; BM’deki antidemokrasiye son vermeli, devletlerarası demokrasiyi gerçekleştirmeli, güvenlik konseyini lağvederek yetkilerini genel kurula devretmeli.

Parti Hükümdarı demokrat olabilseydi, CHP’nin İstanbul İl Kongresinde tek il başkanı adayı göstererek seçim(?!) yaptırmazdı!..Tek adayla seçim değil, dayatma olur. Adı üzerinde seçim, 1’den fazla en az iki aday arasında yapılır. Demokrasinin olmazsa olmazı çok adaylı seçimdir.

GERÇEK ANLAMDA DEMOKRASİ

Kemal Bey, “Türkiye’ye gerçek anlamda demokrasi getirmek zorundayız” diyor. Eğer sözde değil özde demokrat olsaydı, işe kendi partisinden başlar;

Seçimsiz muhalefetsiz demokrasi olmaz, Partiiçi demokrasiyi partiiçi muhalefeti tasfiye etmek şöyle dursun; kurumsallaştırırdı. Partiiçi demokrasiden yoksun bir parti Türkiye’ye gerçek anlamda demokrasi getirebilir mi?

☛ Partiiçi seçimlerde en çok oy alan ekip iktidar, daha az oy alan ekip muhalefet olmalı.
İktidar ve muhalefet oylarının eşitliği halinde, iktidarın oyları geçerli sayılmalı.İstanbul il başkan adayları ekipleriyle; İstanbul ilçelerinde seçime girmeli; en çok oy alan ekip il başkanlığını kazanmalı, daha az oy alan ekip muhalefet olmalı. Aynı yöntem ilçe örgütlerinde de uygulanmalı.

☛ Genel Başkan ve merkez yönetimi seçimi, aynı şekilde ülkedeki tüm örgütlerde yapılmalı. Partiiçi Genel Merkez iktidarı ve muhalefeti belirlenmeli.

Gerçek anlamda demokrasi, adalet’tir ve milletin bilinçaltına atılmış tohum olarak bitki gibi aşağıdan yukarıya yükselerek gelişmeli; emir komuta çekiciyle milletin bağrına çivi gibi çakılmaya çalışılmamalıdır.

 

TurkLider_logo

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.