« CHP fiziksel, ve fikirsel işgâl altındadır! » – Teşhis doğru; tedavisi nedir?


Mevcut tabloda acı verici sorular var: CHP’ye kumpas kurulmasına gerek var mı? Kimler Atatürk’ün partisini yandaş medyaya, malum kişi ve çevrelere malzeme yaparak yaralamakta, kurumsal kimliğine, itibarına zarar vermekte? « Siyaset yapma » ve « reel siyaset » kandırmacaları altında kimler kimlerle aynı « teknede », ve « gemide », dibi görünmeyen bulanık ve tehlikeli sularda, rotasız hangi bilinmez ufuklara doğru yelken açmakta? Bileniniz var mı?

***

ÜMİT KOCASAKAL YAZDI

+©Erol Erdoğmuş.

ÖNSÖZ

Ümit Kocasakal’ın 30 Kasım 2019 günü OdaTv.com’un “Ümit Kocasakal Yazdı” anonsuyla duyurduğu “CHP’ye Asıl Kumpas Ne zaman Kuruldu” başlıklı yazısı özetle şöyle:

“İnsanın içi acıyor” diyor Kocasakal; “Cumhuriyeti kuran, Türkiye’nin getirildiği bu noktada kurtuluş ümidi olması gereken parti, partimiz; Ata’mızın emaneti ve kendi deyişiyle iki büyük eserinden biri olan koca çınar Cumhuriyet Halk Partisi ne hale getirildi”.

Devam ediyor Kocasakal:

“Cumhuriyet ve altı ok’la sorunlu olanları Milletvekili yapanlara CHP’li denilebilir mi? Cumhuriyet Halk Partisine karşı asıl kumpas çok önceden, altı oktan, kurucu ideoloji ve felsefesinden uzaklaştırıldığında, ideoloji ve bünyesine aykırı
kişiler partide söz sahibi kılındığında kuruldu”.

CHP’yi içeriden fethederek amaçlarına göre yönetmek isteyenlerin maskesini düşürüyor Kocasakal;

“Kurucu partiyi dönüştürmeden ve ilkelerinden uzaklaştırmadan Türkiye’yi dönüştürmek mümkün olamazdı. Yeni Türkiye’nin inşası için yeni bir CHP oluşturulmalıydı”.

Kocasakal YCHP’yi -Yeni CHP’yi- halen yönetenleri tarihe not düşüyor:

“Bugün ne yazıkki partiye 2. Cumhuriyetçi, Atatürk allerjili, açılımcı, yeni sömürgeci/sevrci, sahte ve hormonlu solcu, Natocu, patriotçu, rantçı konsorsiyum hakim. Cumhuriyeti kuran parti, fiziksel ve fikirsel bir işgal altındadır”.

TEŞHİS YETMEZ TEDAVİ GEREK

Kocasakal’ın teşhisi doğru, YCHP’ye dönüştürülen CHP’nin virüs kaptığı kesin. Ne var ki doğru teşhis ile iş bitmiyor, hastalığın tedavisi olmazsa olmazı CHP’nin, hayat memat meselesi.

Partilerin köşe başlarını ele geçirerek etkinleşip yetkinleşenlere karşı parti içinde muhalefet yapmak, aklını peynir ekmekle afiyetle oturup yemektir. Bir kulpunu bulur ihraç ediverirler. Tek seçenek; Atatürk CHP’sini günümüze taşıyan bir parti kurarak, dışarıdan YCHP partiiçine yönelik muhalefet yapmaktır.

Bu amaçla YCHP’nin onaylanacak söylem ve etkinliklernii onaylanır, eleştirilecek
söylem ve etkinliklerini eleştirilir. Kardeş ve ortak partinin Muhalefeti hasmane değil, dost acı söylercesine gerçek dost olarak dostundan gerçekleri saklamayan, yüzüne karşı söyleyerek onu uyarıcı nitelikte olur.

Misyonu YCHP’yi aslına dönüştürmek, aslına dönmüyorsa Atatürk meşalesini sürdürmek olan bir parti kurmalıdır Kocasakal… Yeterli birikimi ve karizması vardır. YCHP Teknesinin çalkantılarından ve yalpalarından midesi bulanan, denize atlasa tutunacak dal bulamayan çaresiz CHP’lilere ümit olmalıdır Kocasakal…

.CHP Arsasına inşa edilecek yeni parti; arsayı bölmeyecek, parçalamayacak; Atatürk CHP’sinde bütünleştirecektir. Kurulacak parti; Atatürk’ün partisinin referandumu olacak, kamuoyundaki gücünü gösterecektir.

 

TurkLider_logo

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.