«Grip Mevsimi»nde…


…artan hasta ve mutsuz insan sayısı!!

flu_season

© photocredit

arzu_bıyıklıoğlu1

© Arzu Bıyıklıoğlu.

Bedende olumsuz duygu olarak varlığını hissettiren geçmişin düşünceleri, bir zaman sonra vücutta hastalık olarak fizik dünyaya doğuyor. Tedavi, ilaç, çözüm dışarıda değil, içeride, herkesin kendi içinde. Tabii ki üzülüp ağladığımız, kızdığımız zamanlar da olacak. Hepimiz insanız; duygu da düşünce de doğamızda var. Önemli olan yaşadığımız duygular değil, o duyguları ne kadar süre hissettiğimiz ve o duyguların tüm hayatımızı kontrol etmesine izin verip vermeyişimizdir…

***

Sağlıklı yaşam nerede başlar?

ill_woman

Sağlık dediğimizde ilk akla gelen genelde bedensel sağlık oluyor. Ancak sağlık, sadece bedenin sağlıklı olması anlamına gelmez. Zaten bedenin tek başına sağlıklı olması da mümkün değildir. Zihin ve beden bir bütündür. Zihnimizde olup biten her şey, bedenlerimizde duygu olarak hissedilir. Bu da düşüncelerin yarattığı frekansın bedende hissedilmesidir. Olumsuz duygu yaratan düşünceler bedenimizde acı, ağırlık olarak hissedilir. Her biri bedeni yaralayan küçük-büyük dokunuşlardır. Uzun süren bu acı dokunuşlar, hem bedeni hasta eder, hem de zihni. Huzursuzluk, mutsuzluk, depresif haller, öfkelenmeler, içe dönük sessiz şiddetler olarak kendini belli ettiği gibi fiziksel hastalıklar olarak da gözle görülür duruma gelir.

Bedenimizi sağlıklı gıdalarla yeteri kadar beslemek, egzersiz yapmak ne kadar önemliyse zihnimizi olumlu düşüncelerle beslemek, bedenimize güzel, yüksek frekanslı pozitif duygular yüklemek de çok çok önemlidir. Hasta olduklarında ilaç kullanıp ya da tıbbi tedavi görüp iyileşen insanların aynı veya benzer hastalıkları tekrar yaşamalarının sebebi düşüncelerini dolayısıyla duygu ve davranışlarını değiştirmemelerinden kaynaklanır.Makalenin tamamı.

*

ab_16022014

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.