“Uyanık”ken seçmenin karar vermesi zordur…
ÖZET:
Ülke güllük gülistanlık. Herkes mutlu. Kimsenin kimseden şikayeti yok. Herkes işinde gücünde. Herkes hırlı, hırsız yok. İddialar iftiradan ibaret. Vicdan huzuru içinde oyumu kullanıyorum düşüncesindeymiş vatandaş.
AYRINTI:
Duygu; bireylerin ve toplumların, varlıklarını koruyup sürdürebilmeleri için, kendi kendilerinden aldıkları olumlu, olumsuz emirdir. Örnek: İste / İsteme, Yap / Yapma, Al / Alma vb.
Duygusal emirler, çoğu kez tartışmasız olarak refleks hızıyla yerine getirilmek istenir. Engel varsa giderilmeye çalışılır. Fiziksel güç yeterli olamıyorsa, akıl’dan yardım istenir. Akıl da yeterli olamıyorsa; birey ve toplum mutsuzlaşır.
Bireyler ve toplumlar engellerden, zorluklardan hoşlanmazlar; kolaylıkları yeğlerler. Karar vermek kolay değil, zordur. Kafa patlatarak bilgi edinme, edindiği bilgiyi doğru karara bağlayamama riskini taşımak hiç kolay değildir.
Maşa varken el niçin ateşe sokulsun? Bizim yerimize kafa patlatacak kimseler varken, biz niçin kafa patlatalım?! Onların dediğini yaparız olur biter. İnanırız onlara; düşünceleri düşüncemiz, kararları kararımız olur. Ne yazıkki; eğitim ortalaması ilköğrenim düzeyindeki toplumların bu tutumu değişmez. Tutumları ancak, onları rüyalarından uyandıracak karabasanlardan sonra, düşünmeksizin refleks olarak değişir. Baraj patlamışçasına yıkımlara neden olabilir.
Liderlerin en donanımlı en dinamik olanına; Ulusal Kanal’a, Aydınlık Gazetesi’ne, Teori Dergisi’ne, Kaynak Yayınları’na sahip İŞÇİ PARTİSİ gerçeği rüya’da yapılan seçimde yoktu. Televizyondan yayınlanan mitingler sonucunda AKP kaybeder, CHP kazanırken; 100 Samandağlı’dan 82’si CHP’ye, 10’u İşçi Partisine oy vermiş… Dahası; 100 Defne’linin 83!ü CHP’ye, 7’si Türkiye Komünist Partisine ve de 3’ü İşçi Partisine oy vermiş…
İşçi Partisinin başarılıı olamamasının nedenlerinden biri bence ismi. Çoğunluğu oluşturan sıradan vatandaş, İşçi Partisini işçilere özel parti olarak algılıyor ve katılmıyor. İşçi Partisi yetkilileri kuşkusuz özeleştiri yapacaklardır.
Filed under: 2014 Seçimlerine Doğru, Erol Erdoğmuş yazıları ve arşivinden |
Leave a Reply